Museumnieuws


Dankzij het D.A.-Museumnieuws, ons 'ouderwets papieren' magazine, blijft u helemaal op de hoogte over de werking van ons museum.
Dit magazine biedt ons onder andere de mogelijkheid om over bepaalde douanegerelateerde onderwerpen die grondig werden bestudeerd, uitgebreid te berichten.


Ook werpen we in elk nummer een blik op één specifiek voorwerp uit de collectie of het depot.

Tot slot kijken we ook geregeld over burende grens, naar gelijkaardige musea in en buiten Europa. Om bij te leren, ervaringen uit te wisselen en ideeën op te doen.
Wist u trouwens dat heel wat van deze douanemusea, net als het onze, aangesloten zijn bij de International Association of Customs/Tax Museums?
Redenen genoeg om een abonnement te nemen op het D&A-Museumnieuws voor slechts drie euro per jaar.
Daarmee wordt u trouwens in één klap toegetreden lid van het museum!

Nog niet (helemaal) overtuigd??

Blader even door onze vorige edities of lees enkele eerder gepubliceerde verhalen.Publicaties te koop


Het D&A-museum biedt een aantal uitgaven aan, in eigen beheer of in samenwerking met andere partners. De verkoop draagt bij tot de verdere werking van onze museumvereniging.
Om een publicatie te bestellen neemt u contact op met het secretariaat.

U kan het aankoopbedrag storten op het rekeningnummer BE54 0019 4111 5597 (bic code: GEBABEBB) van het Nationaal Museum van Douane en Accijnzen vzw, Ellermanstraat 21, 2060 Antwerpen, met vermelding van de gewenste titel(s).
De bestelde uitgaven kunnen op afspraak worden afgehaald op het museumsecretariaat of worden verzonden na ontvangst van het vereiste bedrag. In de prijs zijn verzendingskosten niet inbegrepen.